Denne relish er skønt tilbehør til grillmad, til kød og
fjerkræ. Den fungerer perfekt i en enkel burger – brød, hakket, grillet
oksebøf, rucola og rabarberrelish. Tid: 20 min.
# Ingredienser til 4 personer
500 g rabarber
2 rødløg
1 rød chili
1 dl mørk balsamico eddike
150 g sukker
1 knold ingefær
1 citron
lidt salt og lidt peber
*
1. Gør rabarberne i stand og skær dem i 1-2 cm skiver.
2. Skær rødløg i fine både, chili i ringe, fjern kernerne.
Det kan ske ved at gnide/rulle chilien mellem håndfladerne
inden den skæres i skiver, herved falder kernerne fint fra.
3. Kom rabarber, løg og chili en gryde med eddike, sukker, 2
tsk fintrevet ingefær og saften fra citronen.
Giv et let drys salt og lad relishen simre i 10 minutter,
rør i den undervejs.
Smag til med salt og peber.
Og justér at syren og sødmen balancerer, ellers tilsæt mere
sukker eller citronsaft.
4. Kom relishen på rene/sterile glas med tætsluttende låg,
stil det/dem på køl.
Tips: Lang holdbarhed på køl, 1 uges holdbarhed efter
åbning. Sterile glas fås ved at rengjorte glas står 15 minutter i 100 grader
varm ovn på et klæde.
Energiinformation: / pers 833 kcal. Protein 9 g. Kulhydrater
20.5 g. Fedt 2 g. Fedtenergi 2 %