Med en pose
syltesukker er det hurtigt og nemt at lave sin egen marmelade. Prøv denne gode
blanding af rabarber, citron og ingefær - perfekt til et par ristede hveder.
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 15 min.
#
500 g rabarber
1 økologisk citron
10 g frisk ingefær
½ dl vand
300 g syltesukker
*
1. Skyl og rens
rabarberstilkene og skær dem i små stykker.
Vask citronen og riv
skallen fint.
Skræl ingefæren og
hak den fint.
2. Bland rabarber,
citronskal og ingefær i en gryde og tilsæt vand.
Giv det et opkog
under låg.
Tag låget af og lad
frugten simre 5 min.
3. Tilsæt
syltesukker og kog det rask igennem under omrøring ca. 5 min.
Lad marmeladen
trække 15 min., hæld den på skoldede glas og luk dem til.
Opbevar marmeladen
et mørkt og køligt sted.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin