I rabarberkompot mødes smagen af sødt og syrligt den skønne
aromatiske vanilje, som virkelig er noget så fin sammen med rabarber.
Rabarberkompot er vidunderlig smuk med den flotte røde farve
– og så smager rabarberkompot perfekt til morgenmadsbordet og som tilbehør til mange
retter. Og så er det supernemt at lave selv …
2 dl på kun 10 min.
#
250 g
rabarberstilke
50 g rørsukker
1
vaniljestang, stængel og korn
*
Rens
rabarberstilkene, og skær dem i 4 cm lange stykker.
Snit
vaniljestangen og skrab kornene ud - alt skal bruges.
Bland
rabarber med sukker, vaniljestang og varm det forsigtigt op på en slip
let-pande, til sukkeret smelter.
Varm
igennem i 2-4 min. - de skal akkurat være møre, men endelig ikke koge ud.
Hæld
kompotten i en skål, og lad den køle af.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin