Rabarberchutney'en her er sommerens svar på alle de eddikesyltede sager, vi så godt kan lide om vinteren. Den er perfekt tilbehør til grillet kød som lam eller kylling - men indtager også en suveræn plads som afløser for rødkålen sammen med en skive ribbensteg, ligesom på billedet.
Til 1 glas:
500 g rabarber
150 g sukker + eventuelt mere til tilsmagning
2 skiver ingefær á 1 cm
Et stort drys friskkværnet peber
En håndfuld friske mynteblade
A. Skær rabarberne i stykker på 3-4 centimeter og kom dem i en lille gryde sammen med sukker og ingefær.
Tilsæt en teskefuld vand, hvis rabarberne er helt tørre eller tænd blot under gryden på mellem varme.
Lad rabarberne småsimre i 3-4 minutter
B. Tag rabarberne af varmen og sigt forsigtigt væden fra.
Drys med peber, vend med mynteblade og smag eventuelt til med mere sukker
--