Granatæblerne er ikke tilgængelige hele året, men den helt vidunderlige tykke, syrlige sirup kan fås. hele året i mellemøstlige butikker. En meget brugt ting i det iranske køkken til at give fylde, sødme og syrlighed til sammenkogte retter. Siruppen er mahognibrunrød og smager dejligt i sig selv, den bruges lidt på samme måde som tamarind.
Hvis man kan lide bløde løg, er dette her endnu bedre. De færdige løg kan holde i hvert fald en uge i køleskabet, og sikkert længere.
De smager skønt til stegt kød, tapas, mellemøstlig mad eller bare frikadeller.
15 mellemstore rødløg
0,5 dl sherryeddike
1 dl sød sherry
1 spsk hel allehånde
1 spsk hel sort peber
1 spsk groft salt
0,5 dl olivenolie
1 dl granatæblesirup
1 l. vand
Kom det hele i en sauterepande, og lad det simre, til løgene er møre og gennemsyltede og saucen kogt ind til en tyk sirup.