En spændende variant af rødkålssalat med stærke krydderier. Lad den gerne stå og trække natten over; så bliver kålen blødere og opsuger krydderierne bedre.
100 g glasnudler
200 g jordnødder med skal
⅓ rødkålshoved
1 rødløg
2 æbler
500 g rejer med skal (kan udelades)
2 spsk rapsolie
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
½-1 frisk, grøn chili
2 spsk honning
1 spsk fiskesauce
1 spsk sukker
1 lime
1 dl vand
½ dl rapsolie
1 dl rosiner
2 dl syrnet fløde 9%
Udblød glasnudlerne efter anvisningen på pakken.
Afskal jordnødderne og rist dem på en rør pande.
Skær rødkål, rødløg og æbler i strimler. Pil rejerne.
Pres saften af limen.
Hak skalotteløg, hvidløg og chili fint og svits det hurtigt i 2 spsk olie.
Tilsæt rejer, honning, fiskesauce, sukker, limesaft, ½ dl olie og vand.
Bland dressingen med rødkål, rødløg, æbler og glasnudler.
Lad salaren trække.
Server salaten med syrner fløde, nødder og rosiner.