200 gram røde linser
2 skiver frisk ingefær, uskrællet
½ tsk gurkemeje
1 tsk salt
Baghar:
½ pund usaltet smør
1 tsk hele spidskommenfrø
1 tsk stødt koriander
¼ tsk cayennepeber
Linserne lægges på en tallerken og renses for sten m.v.
De skylles i flere hold vand og drypper af.
Kog linserne i 1 liter vand. Fjern skummet, der samler sig i overfladen.
Tilsæt ingefær og gurkemeje og kog i 1 ½ time.
I den sidste halve time røres der af og til.
Fjern ingefærskiverne og kom salt i.
Baghar
Smelt smørret i en gryde og lad det simre i 5-6 minutter.
Si den brunlige skorpe og pletter fra.
Så har man "ghee".
Kom 3 spsk ghee eller olie på en lille pande og tilsæt spidskommen.
Når den syder, tilsættes de øvrige krydderier, som poppes.
Hæld denne baghar over dal'en.
Server med ris og yoghurt-sauce.