Dette er et meget usædvanligt, men også meget kølende yoghurtagtigt tilbehør. Du kan købe færdigsyltede rødbeder eller selv sylte rødbede fra bunden.
250 g tilberedt og skrællet rødbede
¼ tsk spidskommenfrø
2-3 tsk citronsaft
1 lille løg, meget finthakket
¼ spsk peberrodssauce (ikke flødepeberrodssauce)
100 g sødmælks- eller græsk yoghurt
2 spsk hakket frisk mynte
cayennepeber og salt
Skær rødbeden i små tern og kom dem i en skål.
Opvarm en tør stegepande, der er tung i bunden, over høj varme.
Kom spidkommenfrøene på panden og rør rundt i nogle minutter til de begynder at lugte aromatisk og er blevet en smule mørke.
Mal dem til et fint pulver i en kaffemølle eller en morter.
Kom den ristede spidkommen i rødbederne sammen med de øvrige ingredienser og bland det hele sammen.
Dæk det over og lad det køle ned 1 time før, det skal serveres.