Rødbeder er en sød-kraftig grønsag, som på grund af den lange tilberedningstid er en forsømt rodfrugt i det danske køkken, bortset fra de syltede rødbeder i glas. Retten er ekstrem let at lave, men kræver lidt tålmodighed, da rødbederne skal bage i ca. 1 ½ time, inden de er møre og klar til servering. Retten er smuk til næsten alt, men egner sig bedst til noget, der i forvejen indeholder en del smag, da rødbederne ellers vil løbe med opmærksomheden.
4 personer.
½ kg rødbeder
salt
1 dl balsamico eller rødvinseddike
evt. ½ bundt dild
Et rigeligt stort alufolie stykke - ca. 1 meter - foldes på midten. Rødbeder skrælles, skæres i tykke skiver og lægges på foliet, inden de krydres med salt, balsamico og evt. lidt dildstilke.
Foliet foldes over rødbederne, så det danner en tæt pakke. Rødbedepakkerne bages i en forvarmet ovn ved 180ºC i ca. 1 ½ time, inden de serveres i pakken eller vendt ud på et fad.
Pynt evt. med lidt frisk dild.
Tips: Rødbeder og balsamico går godt i spænd med hinanden, uanset om de er tilberedt som her, eller de er revet til en råkost.
I denne ret er der kun krydret med dild, da den enkle og kraftige smag i rødbederne fint kan stå alene og meget let spoleres ved en for markant krydring.
Næringsberegning pr. person.
Fedt: 0,8 g 5%
Protein: 4,4 g 13%
Kulhydrat: 28,7 g 82%
Kostfiber: 5,8 g
Energiindhold: 592 kJ