400 g rødbeder
200 g æbler (ikke for søde og melede)
100 g smetana (cremefraiche)
Salt
evt. sukker efter smag
Rødbederne skal først tilberedes. De kan koges. Men de bliver bedre, hvis de bages i ovnen i ca. 1-1 ½ time efter størrelse. De kan også tilberedes i mikrobølgeovn. At dampe rødbederne er meget fordelagtigt.
I dampkogeapparaterne skal de have ca. 45 minutter.
Efter tilberedningen skal rødbederne køles af og skindet skrælles eller pilles af. Herefter hakkes de meget fint eller rives på et råkostjern. Det bedste resultat får man ved at køre dem igennem en kødhakkermaskine. Men bemærk venligst, at rødbedernes ikke skal moses!
Herefter skrælles æblerne, som blot rives som de tilberedte rødbeder. Æbler og rødbeder kommes i en skål med cremefraiche, og røres godt rundt. Herefter smages til med salt og evt. sukker.
Man kan drøje lidt på salaten ved at tilsætte ca. 5 groft hakkede valnødder. En enkel og bæredygtig ret.