Logo

Rødbede/æblesalat med peberrod og capers

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Denne salat er meget dekorativ og friske syrlige æbler klæder rødbederne godt smagsmæssigt. Salaten kan med fordel laves dagen i forvejen. Den bliver bedst, hvis den får lov til at trække i et par timer eller natten over.

500 g rødbeder
4 æbler
1 spsk dijonsennep
1 æggeblomme
1 tsk salt
½ dl eddike
2 dl olivenolie
peberrod og persille til pynt

Rødbederne koges til de er møre i ca. 45 min.
Hæld kogevandet væk og lad dem ligge et par min. i koldt vand.
Nu kan skindet nemt tages af ved at 'smutte' dem.
Dressing til salaten laves mens rødbederne koger.
Sennep, æggeblomme og salt røres godt sammen i en foodprocessor (kan godt laves i hånden).
Eddike røres i og derefter olie i en tynd stråle, under kraftig piskning.
Dressingen skal have en konsistens som mayonnaise.
Æbler med skræl og rødbeder skæres i stave og vendes sammen med dressingen.
Salaten pyntes med høvlet frisk peberrod, capers og persille.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.116 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her