En original sydfransk ratatouille svømmer i olivenolie. Men mindre kan gøre det! Pensl auberginerne med lidt af olien og bag dem møre i ovnen i stedet for at koge dem i olivenolie. Denne ratatouille får en lækker lidt anisagtig smag pga. fenniklen og får en smuk farve fra de overvejende røde ingredienser.
2 spsk olivenolie
4 fed hakket hvidløg
2 små auberginer i store tern
2 rødløg i store tern
1 fennikel i store tern
2 røde peberfrugter i store tern
½ kg tomater i både
Persille/timian/laurbær
Varm ovnen op til 200°C.
Varm olivenolien i en stegegryde med hvidløg.
Fordel aubergineternene i en bradepande.
Pensl auberginerne med lidt af olien og sæt dem i ovnen i 20 min.
Kom rødløg og fennikel i gryden og sauter blidt i 10 min.
Tilsæt peberfrugter og sauter yderligere et par minutter.
Tilsæt tomater, auberginer, krydderurter, salt og peber og kog det i ½ time.
Fjern laurbær og smag til.
Server ratatouillen med lyst landbrød eller bagekartofler.
Brug den som fyld i pandekager, eller som tilbehør til stegte poussiner, kylling, lammekølle eller stegt laks.
Grønsager pr person: Ca. 400 g