Den klassiske kartoffelkage fra alpelandet Schweiz er
unægtelig manges favorit blandt kartoffelretter. Den er nem, billig og utrolig
god • Læg kartoffelkagen på køkkenrulle efter stegningen, så stegefedtet suges
op.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner
# Råvarer til Rösti som i Schweiz
750 g faste kartofler
1 løg
½ tsk salt
¼ tsk friskkværnet peber
3 spsk smør eller margarine
* Fremgangsmåde:
1 Skyl kartoflerne og kog dem knapt møre, 15-20 min.
afhængig af størrelsen.
Hæld vandet fra og lad dem køle af med skallen på.
2 Pil kartoflerne og riv dem groft på et rivejern ned i en
skål.
Pil løget, hak det fint og bland det i.
Krydr godt med salt og peber.
3 Smelt 2 spsk af fedtstoffet på en teflonpande, hæld
kartoffelblandingen på og glat overfladen med en stegespade.
Steg langsomt ved svag varme, ca. 15 min. til kagen har en
gylden og sprød skorpe.
4 Vend kagen over på en flad tallerken eller et plant låg.
Smelt resten af fedtstoffet på panden og lad kartoffelkagen
glide over på panden med den ustegte side nedad.
Lad den stege færdig i ca. 15 min.
5 Lad röstien glide forsigtigt over på et skærebræt og skær
den ud i lagkagesnitter.
Tips & råd
Rösti er en alt-i-et ret, som kan blandes med andre
ingredienser. To tredjedele af massen skal dog altid bestå af kartofler, for at
den kan binde ordentligt sammen. Den sidste tredjedel kan altså varieres efter
smag. Forskellige grønsager, fx zucchini, gulerødder og kålrabi kan rives
direkte ned i de revne kartofler. Porre, pølse, skinke, bacon, flæsk og
stegerester bør svitses inden det blandes i massen.
Variation: Som hovedmåltid til 2 personer kan du tage 500 g
kartofler og 250 g revne grønsager og ærter. Ekstra godt bliver det hvis du
blander pinjekerner i massen. Steg kagen som anvist. Server med salat.
PR. PORTION: Energi: Kcal 222 = kJ 928
Kulhydrat 31 g Protein 4 g Fedt 9 g (36%) Fibre 3 g