Logo

Pommes Au four -:Bagte kartofler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Store melede kartofler skrubbes rene, aftørres og bages (ca. 45-60 min. - de skal være møre) i ovnen på salt (saltet opsuger noget af vandet under bagningen, således at kartoflen får den rette konsistens).
Ved anretningen gives kartoflen et let slag på kanten, hvorpå der skæres et korsformet snit og kartoflen trykkes op, så den åbner sig. Lidt koldt smør kommes i åbningen.
Bagte kartofler kan varieres på mange måder, de kan fyldes med hakket ristet bacon og løg, monteres med cremefraiche eller indmaden kan tages ud og røres op med forskelligt fyld, fx. sauterede urter, hvorefter fyldet kommes tilbage i skallen og denne bages eller gratineres.
Bagte kartofler bør ikke indpakkes i alufolie, da de så bliver kogte og ikke får den bagte smag.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.640 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her