Denne sauceopskrift er en klassiker i det danske
folkekøkken. Hér på siden får du alle vores bedste opskrifter samlet ét sted.
(4-5 pers.)
# Ingredienser
2 små zittauerløg
250 g champignoner
2 tomater eller 2 spsk koncentreret tomatpuré
30 g smør
¼ liter piskefløde
½-1 tsk groft salt
peber
1 bdt persille.
* Fremgangsmåde
Pil og hak løgene groft.
Rens champignonerne og skær dem i skiver.
Skær tomaterne i både.
Kom smørret i panden og vend løgene heri til de er gyldne.
Tilsæt champignoner og tomater og lad det hele dampe ca. 5
minutter.
Kom piskefløde i og lad saucen koge, til den er jævn.
Smag til med salt og peber.
Anret saucen og drys med hakket persille.
Serveres til fx mørbrad, koteletter, kylling m.m.