Logo

Pandekager med linser og æbler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pandekager med linser og æbler

Linserne giver fylde til denne grønne ret, der er god til efterårets og vinterens "kødløse" dage. Til 12 stk.


200 g tørrede linser
6 dl vand eller bouillon
½ selleri i tern (ca. 200 g)
2 store gulerødder i tern (ca. 200 g)
1 porre i skiver (ca. 125 g)
1 dl hakkede valnøddekerner (ca. 30 g)
1 dl hakket persille
2 madæbler i tern (ca. 200 g)
20 g smør


Marinade:
2 spsk balsamicoeddike
1 spsk dijonsennep
1 fed finthakket hvidløg
1 tsk salt
¼ tsk peber


Pandekager:
120 g hvedemel (2 dl)
2 æg
3 dl mælk
½ tsk salt
Olie til bagning


Kog linserne i gryde med letsaltet vand eller bouillon ved svag varme i 20 min.

Kom selleri, gulerødder og porrer i gryden og kog grønsagerne med i yderligere 10 min. Tag gryden fra varmen.
Bland valnøddekerner og persille sammen med linse- og grønsagsblandingen.
Pisk en marinade af eddike, sennep, hvidløg, salt og peber og vend den med blandingen.
Steg æblerne i smørret i 3 min. og vend dem i.
Læg en stor skefuld linse- og grønsagsblanding på hver pandekage og fold pandekagen om fyldet.

Server med en enkel grøn salat eller råkost.

 

Pandekager:
Rør mel og æg samt lidt af mælken til en klumpfri jævning.

Tilsæt resten af mælken og salt og rør.

Stil dejen i køleskabet i ½ time.
Spæd dejen med lidt ekstra mælk, hvis den virker for tyk.
Varm olien på en pande og bag ca. 12 pandekager.

 

Tips: Du kan også købe pandekagerne færdige.

Grønsager pr. person: 250 g

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 5.275 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her