(8 personer)
1,5 kg små kartofler, vaskede og skrubbede,
1 tsk paprika,
4 fed hvidløg,
1 dl tør hvidvin,
salt, friskkværnet peber,
3 tsk tørret rosmarin,
3 spsk ekstra jomfruolivenolie,
friskpresset saft af 1 citron,
200 g græsk yoghurt O, 1 %,
et lille bundt frisk mynte.
Forvarm ovnen til 220°.
Bland kartoflerne med olie, paprika, hvidvin, hvidløg, salt, peber og 2 tsk rosmarin i en skål.
Hæld dem ud i en smurt bradepande eller i et ovnfast fad.
Dæk kartoflerne med alufolie og steg dem midt i ovnen i 30 minutter, til de er bløde. Fjern alufolieet, drys med 1 tsk rosmarin og steg videre i 20-30 minutter, til kartoflerne er gyldne.
Giv evt. lidt grill til allersidst.
Hæld citronsaft over, fem minutter før kartoflerne er færdige.
Bland yoghurt og mynte.
Server kartoflerne lune med yoghurt.