Denne lækre kartoffel ret smager dejligt som tilbehør til
alle retter, men er måske især god til fisk
• Worcestershiresauce er en mager smagsforstærker • Vælg
helst mager bacon.
Forberedelse i 20 min. Tilberedning 20 min. 4 Portioner
# Råvarer til Ovnkartofler som i Australien
4 bagekartofler (600-800 g)
olie
3 tynde skiver bacon
1-1½ tsk Worcestershiresauce
½ tsk friskkværnet sort peber
* Fremgangsmåde:
1 Varm ovnen til 200 °C.
Pensl et ovnfast fad med olie.
2 Skrub kartoflerne og skær dem i 1 cm tykke skiver.
Læg dem i en stor gryde med letsaltet vand og bring det i
kog.
Sænk varmen og kog sagte i 8 min.
Hæld vandet fra, lad kartoflerne køle noget af og læg så
skiverne taglagt i fadet.
Pensl med olien.
3 Afpuds evt. baconet for fedt, striml skiverne og drys dem
over kartoflerne.
Stænk med Worcestershiresauce og drys med peber.
4 Bag i ovnen 20 min, til kartofler og bacon er sprøde og
gyldne.
Anvend gratinen som tilbehør.
Eller brug den som en forret og server den med lidt
cremefraiche eller syrnet fløde til.
Tips & råd
Der er mange forskellige kartoffelsorter at vælge imellem.
Prøv andre end de sædvanlige sorter, fx King Edward, Bintje eller Blå Congo.
Du kan drysse med både skivet løg, fintsnittet hvidløg,
reven ingefær eller hakket chili.
Smag gratinen til, så den passer til retten den skal
serveres til.
PR. PORTION: Energi: Kcal 188 = kJ 789
Kulhydrat 24 g Protein 5 g Fedt 8 g (38%) Fibre 2 g