4-6 personer
Denne kartoffelsalat er en sand ”sansevækker”. Farvestrålende og delikat - og den smager godt både varm og kold.
1 kg bagekartofler
½ dl olivenolie
2 spsk citronsaft
1 spsk tørret oregano
2 fed hvidløg
salt og peber
3 peberfrugter i forskellige farver
50 g sorte oliven med sten
75 g fetaost (hvis du synes)
½ bundt bredbladet persille
Skrub kartoflerne grundigt, men bevar skrællen på.
Kartoflerne halveres og skæres i smalle både på den lange led.
Olivenolie, citronsaft, oregano, hakket hvidløg, salt og peber blandes med kartoflerne i et ovnfast fad.
Kartoflerne bages ved 250ºC i 40-50 minutter.
Peberfrugterne halveres, udkernes og skæres i 1 cm tykke strimler på langs.
Når der er gået 10 minutter af kartoflernes bagetid, vendes peberfrugtstrimlerne i. De bages med resten af tiden.
Vend kartofler og peberfrugter et par gange under bagningen.
Når kartoflerne er møre, tages fadet ud af ovnen.
Fetaosten smuldres over og oliven lægges på.
Skyl persillen grundigt. Snit den i strimler og drys den over.
--