og jordskokkehumus - til 4 personer
4 søde kartofler
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
Havsalt
Brøndkarsepesto:
2 bdt havebrøndkarse
50 g Parmesan
3 spsk pinjekerner
1 dl ekstra jomfruolivenolie
Salt, hvid peber
Jordskokkehumus:
250 g jordskokker
2 spsk tahin (sesam pasta)
1 fed hvidløg
1 dl ekstra jomfruolivenolie
Saft af 1 citron
Stødt chili og salt
Brøndkarsepesto: Skyl brøndkarsen godt og kør den på blenderen sammen med de øvrige ingredienser.
Lad gerne pesto'en trække køligt et par timer inden servering.
Jordskokkehumus: Skræl jordskokkerne og kog dem møre i letsaltet vand med lidt citronsaft, ca. 15 minutter.
Afkøl jordskokkerne og blend dem med de øvrige ingredienser.
Smag til med citronsaft.
Skrub de søde kartofler med en børste eller en svamp og skær dem i lange både.
Læg bådene på en bageplade med bagepapir og pensl med olivenolie.
Opvarm ovnen til 250ºC og bag fritterne i 15-20 minutter.
De må gerne få mørke kanter.
Drys de færdige fritter med havsalt.
Server fritterne som snack eller tilbehør til fisk eller fjerkræ.
Tips: Pesto og humus kan sagtens holde et par dage på køl.