4 personer
Rodfrugter:
2 gulerødder
1 rodselleri
2 pastinakker
1 hvidløg
½ dl olivenolie
salt og peber
Tapenade:
½ dåse ansjoser
2 ½ dl sorte oliven
1 fed hvidløg
½ dl olivenolie
peber
½ bundt rucola, eller anden salat
Rodfrugterne
Forvarm ovnen til 220°. Skræl og flæk rodfrugterne. Halver det upillede hvidløg, så alle fed bliver skåret igennem. Læg rodfrugter og hvidløg i et ovnfast fad, stænk olivenolie over og krydr med salt og peber. Bag rodfrugterne 20-30 min. i ovnen. Prøv efter med en kniv om de er møre.
Tapenaden
Hak ansjoserne og oliven meget fint, eller kør dem i en foodprocessor. Riv det pillede hvidløgsfed fint og bland det i massen. Rør olivenolien i lidt efter lidt og smag til med peber. Salt behøves ikke, da både ansjoser og oliven er salte i sig selv.
Bland rodfrugterne med tapenade og rucola.
Rodfrugterne er også gode som fx. tilbehør til kød eller fisk i stedet for kartofler.