3 æg
200 g emmentaler (eller anden lign. ost)
Dressing:
3 dl cremefraiche 38% (evt. 18%)
½ dl piskefløde
1-1 ½ tsk karry
1 stort æble
1 forårsløg
1 hovedsalat
1 bdt basilikum
Æggene koges i 8 min., afkøles og pilles. De deles i kvarter. Emmentalerosten skæres i firkanter.
Dressing:
cremefraiche og piskefløde røres sammen og smages til med karry, salt og peber.
Æblet skrælles og rives i cremen.
Løget renses, skylles og skæres i skiver.
Det vendes i cremen sammen med emmentaler-osten.
Hovedsalaten plukkes, skylles og lægges på et klæde, så vandet løber helt fra.
Salaten anrettes i dybe tallerkener, cremen fordeles over, og æggene anrettes.
Der pyntes med basilikumblade. Brød serveres til.
Salaten kan anvendes som forret eller ved en kold buffet.