300 g bladselleri
1 bundt radiser
12 fyldte grønne oliven
200 g mild gouda-ost i skiver
3 spsk hvidvinseddike
½ tsk dijonsennep
salt
friskmalet sort peber
4 spsk olie
1 bundt blandede krydderurter (basilikum dild persille purløg)
Selleristænglerne befries for de groveste ribber, og lidt af den grønne top tages fra til pynt.
Stængler med de lyse blade skæres i tynde skiver.
Radiser renses, skylles, tørres og skæres i skiver sammen med de afdryppede oliven.
Osten skæres i strimler.
Alt blandes let i en skål.
Til dressingen røres eddike med sennep, salt og peber og olien piskes i. Dressingen hældes over salaten.
Krydderurterne skylles i rindende vand, duppes tørre, hakkes meget fint og blandes i salaten, som derefter tildækkes og trækker i 15 min.
Ostesalaten pyntes med bladgrønt og serveres.