dressing / marinade - Fra temmelig stærk til ret mild, altid nok til 4.
50 g roquefort uden skorpe (eller anden blød ost)
½ dl fløde
1-2 spsk vineddike
friskkværnet peber
2 spsk solsikkeolie eller 50 g friskost
½ dl yoghurt
1-2 spsk citronsaft
salt, friskkværnet peber
1 spsk solsikkeolie
For dem med trang til det stærke: mos roqueforten med en gaffel, rør den dejligt cremet med fløden.
Tilsæt eddike, kværn lidt peber over og bland til sidst olien i.
For dem, der er mildere stemt: Rør friskost sammen med yoghurt og citronsaft og krydr let med salt og peber.
Rør til sidst olien i.
Ostedressingen smager godt sammen med kraftige blade som spinat, romainesalat eller endivie salat. Friskosten er god til revne gulerødder, bønnespirer, radiser og karse.
Kj pr. portion: 2100 (1), 1100 (2)