Logo

Osteboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Osteboller er lette at lave med for eksempel emmentaler. Og så smager de dejligt. Prøv dem til en salat eller med en form for kødpålæg. Held og lykke.

Osteboller

 

16-20 stk.

Tilberedningstid: Ca. 3 ½ time arbejdstid: Ca. 30 min.

 

25 g gær (½ pakke)

6 dl vand

I50 g grahamsmel (2 ½ dl)

½ spsk. groft salt

ca. 800 g hvedemel (ca. 13 dl)

300 g fast ost

pensling: l dl yoghurt naturel

 

Smuldr gæren og rør den ud i ca. 1 dl lunkent vand. Tilsæt resten af vandet, grahamsmel, salt og ca. ¾ af hvedemelet. Ælt en dej under tilsætning af evt. mere hvedemel. Dejen skal være glat og smidig. Lad den hæve tildækket ca. 2 timer ved stuetemperatur. Riv osten og bland ca. ⅔ i dejen.

Form boller og sæt dem på bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve ca. 30 min. Pensl med yoghurt og drys resten af det revne ost oven på bollerne.

Bag midt i ovn ved 225 °c i 15-20 min.

Bollerne er færdigbagte, når de lyder hule ved bank på undersiden.

Afkøl på rist.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 9.656 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her