Osteboller
16-20 stk.
Tilberedningstid: Ca. 3 ½ time arbejdstid: Ca. 30 min.
25 g gær (½ pakke)
6 dl vand
I50 g grahamsmel (2 ½ dl)
½ spsk. groft salt
ca. 800 g hvedemel (ca. 13 dl)
300 g fast ost
pensling: l dl yoghurt naturel
Smuldr gæren og rør den ud i ca. 1 dl lunkent vand. Tilsæt resten af vandet, grahamsmel, salt og ca. ¾ af hvedemelet. Ælt en dej under tilsætning af evt. mere hvedemel. Dejen skal være glat og smidig. Lad den hæve tildækket ca. 2 timer ved stuetemperatur. Riv osten og bland ca. ⅔ i dejen.
Form boller og sæt dem på bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve ca. 30 min. Pensl med yoghurt og drys resten af det revne ost oven på bollerne.
Bag midt i ovn ved 225 °c i 15-20 min.
Bollerne er færdigbagte, når de lyder hule ved bank på undersiden.
Afkøl på rist.