(2 brød)
Et utroligt lækkert brød med ost og sennep som en spændende smagskombination.
4 dl mælk + vand
2 dl ost i tern
2 spsk smør
1 ½ spsk worcestersauce
50 g gær
1 spsk sukker
1 tsk salt
1 knsp cayennepeber
1 tsk sennepspulver
600-725 g hvedemel
Varm mælk, vand, ost, smør og worcestersauce op i en gryde, indtil osten begynder at smelte. Bland det meste af melet sammen med salt og krydderier i et dejfad. Rør gæren ud i lidt af væsken, som er afkølet til ca. 37°. Hæld gærblandingen og resten af væsken i melet, og rør i dejen, indtil den hænger sammen og er smidig. Lad dejen hæve under et klæde i ca. 45 min.
Læg dejen på et meldrysset bord, og ælt den smidig. Del dejen i to stykker, og form dem til brød, der lægges i smurte bageforme. Brødene pensles med olie og efterhæver under et klæde i 30-40 min. på et lunt sted.
Bag brødene på midterste rille ved 200º i ca. 25 min. Lad brødene køle af på en rist.