fintsnittet spidskål
1 spsk salt
150 g ris, parboiled eller jasmin-
2 spsk sesamfrø
1 bdt forårsløg i tynde strimler
1 bdt radiser i skiver
Marinade:
Saft af 2 lime
1 spsk olie, gerne sesam-
2 spsk sukker
1 spsk finthakket ingefær
1 fed finthakket hvidløg
½ tsk salt
Bland alle ingredienserne til marinaden og lad den trække en ½ time.
Bland spidskålen med salt og lad den trække ½ time eller til kålen er faldet sammen.
Kog risene i ¾ l vand tilsat 2 tsk salt i 15 min. eller til risene kun lige er møre. Skyl dem i en sigte.
Rist sesamfrøene på en varm, tør pande under omrøring, til de dufter nøddeagtigt.
Skyl saltet af kålen og tryk den fri for væde. Bland kål, ris, forårsløg og radiser med marinaden og lad salaten trække ½ time.