(2 brød)
Dette brød dufter og smager herligt af oliven, hvidløg, timian og oregano og har en smuk farve af paprika. Det skal helst bages i form og spises nybagt. Det egner sig også godt til at riste.
50 g gær
100 g smør
2 ½ dl vand
2 ½ dl mælk
80 g finthakkede oliven uden sten
3 fed finthakket hvidløg
1 spsk timian
3 spsk tørret oregano
3 spsk paprika
900 g-1,2 kg hvedemel
Gæres smuldres i et dejfad. Smelt smørret, tilsæt vand og mælk, og varm det op, til det er lunkent. Rør gæren ud i lidt af væsken. Tilsæt resten af væsken sammen med krydderurter, paprika, hvidløg og oliven, og tilsæt så meget af hvedemelet, at dejen bliver glat og smidig og let at arbejde med. Lad dejen hæve under et klæde i ca. 1 time på et lunt sted. Ælt dejen på et meldrysset bord. Smør to aflange forme. Del dejen i to lige store stykker, og form to aflange brød, der lægges i formene. Lad brødene efterhæve under et klæde i ca. 45 min. på et lunt sted. Bages ved 1750 i ca. 30 min., eller til brødene slipper formene. Lad brødene køle lidt af, før de tages ud af formene og lægges på en bagerist.