Det smørpenslede naan-brød er et must til indisk mad, men fungerer også rigtig godt som tilbehør til en god dansk suppe og mad. Som brød og snack.
Til 8-10 stk:
2,5 dl sødmælk fra Thise eller Naturmælk
1 tsk. sukker
12 g gær
2,5 dl yoghurt naturel, helst Thise eller Naturmælk
2 tsk salt
1 æg
3 spsk olie
400 g hvedemel
2-3 spsk afklaret smeltet smør til pensling
A. Rør gæren sammen med mælk, sukker og salt
Tilsæt yoghurt, æg, olie og hvedemel og rør til dejen er blød og akkurat slipper skålen
Lad dejen hvile 2 timer
B. Varm ovn og bageplade op på midterste rille til 230°C
C. Slå dejen ned og del den i 8-10 boller
Tryk bollerne let flade og rul hver bolle ud på et melstrøet bord til et tyndt aflangt brød på ca. 20x10 cm
Ryst overskydende mel af, pensl med smeltet smør og bag brødene i ovnen i 10-12 minutter