Logo

Monteret smør - Beurre blanc

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

6 personer

50 gr skalotteløg
5 dl hvidvin eller 1 ½ dl hvidvinseddike
200 gr smør (koldt)
Salt og hvid peber
Saften af en citron

Skalotteløg pilles og snittes fint, overhældes med hvidvin, gerne en hvidvin med højt syreindhold. Nedkoges til ⅓ og sigtes. Reduktionen piskes op med koldt smør ved svag varme og smages til med salt og hvid peber. Saucen må ikke koge, da den så vil skille.

Saucen kan også fremstilles med rødvin, og vil så blive kaldt »beurre rouge«. Den fremstilles helst af beaujolais nouveaux, da den er meget syreindholdig, og har en kraftig rød farve. Fremgangsmåden er ellers den samme som til beurre blanco

TIPS: Begge sauce kan bruges til fisk, den røde er især god til hvide fisk som er kraftige i smagen, f eks. aborre og sandart.
Den røde er også god til oksemørbrad eller -filet.
Den hvide sauce kan tilsættes alle former for hakkede krydderurter, f eks. timian eller rosmarin og serveres til en grilleret kylling eller andet fjerkræ.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.243 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?
Effektiv reklame - klik her