1 pk. gær (50 g )
1 maltøl (33 cl. )
2 tsk honning
1 spsk olie
1 tsk salt
400 g rugmel (ca. 8 dl )
125 g hvedemel (ca. 2 dl )
Pynt:
Havregryn
Gæren udrøres i maltøl.
Honning, olie, salt, rugmel og hvedemel tilsættes. Hold lidt af melet tilbage.
Dejen tildækkes med et viskestykke og forhæver i ca. 1 ½ time.
Dejen æltes godt igennem.
Dejen deles i 18 lige store stykker, som formes til små aflange brød på ca. 8 cm.
Minirugbrødene pensles med vand og dyppes i havregryn.
Minirugbrødene lægges på en bageplade.
Rugbrødene tildækkes med et viskestykke og efterhæver i ca. ½ time.
Rugbrødene bages i ca. 20 min. ved 200º på midterste ovnrille.
De færdigbagte minirugbrød lægges på en bagerist og afkøles.