Ca. 18 stk
25 gram gær
3 deciliter lunkent vand
2 spsk raspolie eller vindruekerne olie
½ tsk salt
2 spsk mørk sirup
250 gram rugmel
Ca. 200 gram hvedemel
Lidt olie og spsk sesamfrø til pensling og drys
Kom vand og gær i en stor skål og rør til gæren er opløst.
Tilsæt salt, sirup og rugmel og bland det godt.
Ælt lidt efter lidt hvedemelet i, til dejen er smidig.
Rul dejen til en pølse og del den i ca. 18 stykker.
Form stykkerne til mini rugbrød og stil dem ved siden af hinanden, med lidt mellemrum, på en bageplade med bagepapir.
Dæk mini rugbrødene til med et klæde og lad dem hæve i ca. 1,5 time.
Tænd imens ovnen på 215°C.
Pensl brødene med olie og drys dem med sesam frø.
Prik brødene med en gaffel og bag dem midt i den forvarmede ovn i ca. 15 min.
Tips: Rugbrødene kan fryses, men holder sig i en plastikpose op til 5-6 dage i køleskab.