Logo

Lun salat med pighvar og mango samt kold limesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(4 personer)
 
Pighvarfond:
Benene samt skindet fra pighvarren (blodet renses væk)
1 porre
½ persillerod
1 kvist timian (frisk)
25 g smør
1 l vand
1 dl tør hvidvin
 
1. Pighvarren skæres ud i filet, skindet skæres af.
Fileterne deles på langs i 2 stykker og steges i lidt smør, lige før salaten skal anrettes.
2. Pighvarbenene sættes over i en gryde med vand og vin.
Kog suppen op og skum den, tilsæt grønsagerne og kog fonden i 20 minutter.
3. Sigt fonden og kog den ned til 3 dl
(Overskydende fond kan gemmes til sauce eller basis til en suppe).
 
Saucen:
1 dl kraftig pighvarfond
½ dl piskefløde
½ dl olivenolie
2 lime's saft og skal
 
1. Pighvarfonden blendes i mixer med piskefløde og olivenolie.
Smag til med salt, peber samt saft og reven lime skal.
(Gem en smule limeskal til at smøre på pig­hvarfileterne, inden de steges.)
 
Salaten:
1 kg pighvar/ca. 400 g ren filet
2 stk salater fx. escarolles, batavia eller ny spinat
1 stk moden mango
1 gulerod
1 dl vand
75 g smør
1 fed hvidløg
 
1. Rens salaterne, pil dem i store stykker.
Skær mango ud i lange, smalle stykker.
Gulerod skrælles og skæres i tynde skiver på langs.
2. Kog vand med smør, salt og et revet hvidløg.
Salaten kommes i et fad og smørvandet med hvidløg blandes varmt op i salaten, smages til med peber og anrettes på tallerken.
3. Arranger de stegte pighvarfileter samt mango og gulerødder smukt op i salaten. Salaten serveres lun.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.721 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her