75 g kogte ris (gerne brune)
200 g courgetter
½ tsk tørret basilikum
½ tsk tørret oregano
150 g frisk spinat
Marinade:
1 fed hvidløg, presset
3 tsk olie
3 tsk citronsaft
1 knsp. tørret kørvel eller estragon
1 knsp. tørret oregano
1 knsp. tørret timian
salt
peber
Mens risene koger, laves marinaden.
Blend alle ingredienserne sammen (bedst) eller ryst dem sammen i et syltetøjsglas med tæt låg. Sæt til side.
Courgetterne halveres og skæres i ikke alt for tynde skiver, ca. 3-4 mm.
Varm lidt bouillon op i en gryde og svits courgetteskiverne med basilikum og oregano til courgetterne bliver lyse.
Hæld courgetterne op i en skål og hæld marinaden over.
Skyl de friske spinatblade grundigt og pil evt. grove stilke fra.
Lad spinaten dryppe godt af og hak den meget groft med en skarp kniv.
Når risen er færdig, vendes den forsigtigt i courgetterne og marinaden.
Lad blandingen stå, til den stadig er lun, men ikke varm, og det meste af marinaden er suget op.
Vend den friske spinat i og servér straks.
Tips:
Man kan fint bruge friske krydderurter i stedet for tørrede, men så skal de hakkes meget fint eller blendes.
Man kan også lave salaten i en varm udgave. Så blandes spinaten blot i
sammen med de varme ris.
Salaten smager også dejligt dagen efter, men tag den ud af køleskabet i
god tid. Den er ikke spændende, når den er helt kold.