En lille grøn ret, hvor kødet er tilbehør. Radicchio er en let bitter salat, som får fint modspil af syren fra eddiken og sødmen i honningen.
70 g tynde skiver pancetta
½ fennikel i små tern
1 skalotteløg i små tern
2 fed hvidløg i små tern
Olivenolie
3 kviste timian, ribbet og hakket
½ dl rødvinseddike
2 dl fond
2-3 radicchio-salathoveder i kvarte stykker
Vinaigrette:
1 tsk honning
1 dl porter
Saften af 1 appelsin
2 spsk rapsolie
Skær halvdelen af pancettaen i fine små tern.
Sauter den sammen med fennikel, skalotteløg og hvidløg i en gryde med lidt olivenolie og timian.
Hæld rødvinseddiken på og kog den ind til sirup.
Kom de kvarte salathoveder og fonden i og krydr med salt og peber.
Læg låg på og braser dem i ca. 15 min., til radicchioerne er møre.
Tag radicchioerne op og pres dem let for væde.
Hæld honning, porter og appelsinsaft ned i gryden til braiseringslagen og kog væsken ind til ca. ½ dl.
Pisk rapsolien i, lun radicchioen kort deri, og server radicchioen med den lune vinaigrette med de fine tern og den sprøde pancetta.
Sprød pancetta:
Læg den resterende halvdel af pancettaskiver på bagepapir og bag dem sprøde i ovn ved 180°C i 6-8 min.
Tips: Fjern lidt af stokken på salaten, men ikke mere end at bladene stadig holdes sammen.
Pancetta er en italiensk saltet, krydret og til tider røget bacon. Der findes en flad og en rund type. Du kan bruge almindelig bacon i stedet for pancetta.
Grønsager pr. person: ca. 225 g