Logo

Lun radicchiosalat med pancetta

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lun radicchiosalat med pancetta

En lille grøn ret, hvor kødet er tilbehør. Radicchio er en let bitter salat, som får fint modspil af syren fra eddiken og sødmen i honningen.

 

70 g tynde skiver pancetta

½ fennikel i små tern

1 skalotteløg i små tern

2 fed hvidløg i små tern

Olivenolie
3 kviste timian, ribbet og hakket
½ dl rødvinseddike

2 dl fond

2-3 radicchio-salathoveder i kvarte stykker

 

Vinaigrette:

1 tsk honning

1 dl porter

Saften af 1 appelsin

2 spsk rapsolie

 

Skær halvdelen af pancettaen i fine små tern.

Sauter den sammen med fennikel, skalotteløg og hvidløg i en gryde med lidt olivenolie og timian.

Hæld rødvinseddiken på og kog den ind til sirup.

Kom de kvarte salathoveder og fonden i og krydr med salt og peber.

Læg låg på og braser dem i ca. 15 min., til radicchioerne er møre.

Tag radicchioerne op og pres dem let for væde.

Hæld honning, porter og appelsinsaft ned i gryden til braiseringslagen og kog væsken ind til ca. ½ dl.

Pisk rapsolien i, lun radicchioen kort deri, og server radicchioen med den lune vinaigrette med de fine tern og den sprøde pancetta.

 

Sprød pancetta:

Læg den resterende halvdel af pancettaskiver på bagepapir og bag dem sprøde i ovn ved 180°C i 6-8 min.


Tips: Fjern lidt af stokken på salaten, men ikke mere end at bladene stadig holdes sammen.

Pancetta er en italiensk saltet, krydret og til tider røget bacon. Der findes en flad og en rund type. Du kan bruge almindelig bacon i stedet for pancetta.

 

Grønsager pr. person: ca. 225 g

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.983 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her