3 dl yoghurt naturel
4 dl lunkent vand
2 spsk olivenolie
15 g gær
300 g fintmalet durummel eller speltmel (ca. 5,25 dl)
1 ½ tsk groft salt
650 g hvedemel
1 spsk olivenolie til pensling
Bland yoghurt, vand og olie og rør gæren ud heri.
Bland durummel med salt og rør det i væsken.
Tilsæt hvedemel, og ælt dejen godt sammen.
Den skal stadig være klistret.
Fordel dejen i en bradepande beklædt med bagepapir - med hænderne.
Dæk den til og stil den i køleskabet natten over.
Tag dejen ud og lad den efterhæve tildækket i ca. 1 time ved stuetemperatur.
Pensl brødet med olivenolie, prik det med en gaffel og drys det med durummel.
Bag brødet midt i ovnen - til det er gyldent, ca. 25 min. ved 225°C.
Tips: Når brødet er penslet med olie kan man krydre det med friske og tørrede krydderurter, fx rosmarin eller egen favorit.