Rodfrugten kålrabi
kaldes nordens citron. Den er sprængfyldt med vitaminer og grove kostfibre.
Smagen er sødlig, og derfor har den godt af lidt syre i form af citronsaft
eller vineddike.
2-4 personer. Arbejdstid:
25 min. Koge/stegetid: 20 min.
#
500 g kålrabi
2 fed hvidløg
25 g smør
salt og peber
sukker
citronsaft
1 bundt bredbladet
persille
*
SKRÆL kålrabien,
skær den i små terninger eller tynde stave, og blancher dem i kogende letsaltet
vand.
PIL hvidløgsfeddene,
og hak dem fint.
Svits hvidløg i
smør, og tilsæt kålrabi.
Lad retten småstege
under omrøring, til det hele er mørt ca. 15 min.
Spæd evt. med en
smule vand undervejs.
SMAG til med sukker,
citronsaft, salt og peber, og vend masser af friskhakket persille i retten.
Server straks som
tilbehør til fisk, fugl eller kød.
TIPS: Du kan også
bage kålrabi som fritter, evt med andre rodfrugter, eller bruge bruge den til
mos alene eller sammen med rodfrugter og kartoffel.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin