Kålruller med dejligt, krydret champignonfyld. Et spændende tilbehør, som ser proff ud og vil glæde de fleste.
Til 4 personer Tilberedningstid: ca. 40 min. Ikke fryseegnet
#
1 lille sommerkål eller 1 stort salathoved
1 løg
2-300 g champignon
3 dl kogte ris
20 g smør
6-8 modne tomater
1-2 dl bouillon (af terning)
salt, peber
citronsaft
*
1. Skær forsigtigt kålbladene fra hinanden og fjern de grove
stilke.
Kog kålbladene i 5 min.
Salatbladene kan evt. blot overhældes med kogende vand i et
dørslag.
2. Rens og hak løget, rens champignon og skær dem i stykker.
Svits løg og champignon på en pande i 2-3 min. i 10 g smør
over stærk varme.
Rør de kogte ris i og smag til med krydderier og citronsaft.
Lad fyldet køle af i en skål. Tør panden af.
3. Skær et kryds i tomaterne og hæld kogende vand over . Lad
dem stå 1 minut.
Flå dem og skær dem i stykker.
Steg tomaterne på panden i resten af smørret i 5 min.
Tag dem af panden og hold dem varme.
4. Læg et par skefulde champignonfyld på hvert kål blad,
fold siderne ind over og rul dem sammen.
Læg rouletterne med samlingen nedad i en gryde, tilsæt
bouillon og lad dem snurre møre under låg.
Serveres varme med tomater og kartofler til.