50 g gær
6 dl lunken vand
2 dl kærnemælk
61/2 dl solgryn
16-18 dl hvdemel
2 tsk groft salt
Smuldr gæren i en skål.
Rør gæren ud i lidt af det lunkne vand.
Tilsæt resten af vandet. Rør kærnemælk og havregryn i.
Lad det stå og strække 3-4 minutter.
Tilsæt det meste af hvedemelet hold lidt tilbage- og saltet.
Ælt dejen grundigt ælt evt. mere hvedemel i, hvis dejen kan tage det.
Dæk skålen og stil den lunt til dejen har hævet til dobbelt størrelse - ca. 1 time.
Form dejen til brød og stil dem på en smurt eller bagepapirdækket plade.
Sæt pladen i nederste del af en kold ovn.
Tænd ovnen og indstil temperaturen til 200°C.
Bag brødene til de er svagt lysebrune – ca. 40 minutter.
Sluk for ovnen, men lad brødene blive stående i den slukkede ovn endnu ca. 15 minutter. Afkøl på rist.