50 g smør
5 dl vand
3 dl mælk
1 ½ dl sirup
50 g gær
1 tsk salt
ca. 2 kg hvedemel
Smelt smørret i en kasserolle.
Tilsæt vand, mælk og sirup. Lun blandingen, til den er håndvarm.
Rør gæren ud i lidt af mælkeblandingen.
Tilsæt resten samt salt og hvedemel.
Gem lidt af melet til senere.
Ælt dejen blank og smidig.
Hæld den ud på bagebordet og ælt resten af melet i.
Form den til fire glatte brøde.
Læg dem på tværs i en smurt bradepande, 30x40 cm.
Pensl evt. med lidt smeltet smørret mellem brødene, så de er lettere at
løsne fra hinanden efter bagningen.
Lad brødene hæve til knap dobbelt størrelse.
Bages i den nederste del af ovnen ved 200º i ca. 35 min.
Afkøles tildækket på en bagerist, før de løsnes fra hinanden.