Spiritus i maden fremhæver smagen, krydrer og giver fylde.
Så brug lidt af snapsen til at marinere fx koldt kyllingekød.
Arbejdstid: 20 min. Koge-/marineringstid: 2-3 timer
# Til 2 stykker:
1 stort kyllingebryst uden skind
¼ liter hønse- eller grønsagsbouillon
3 cl dildsnaps
evt. ½ tsk dildfrø
2 skiver groft rugbrød
10 g smør
2 blade hjertesalat
½ agurk
2 spsk cremefraiche
frisk dild
sort peber
*
DAMP kyllingebrystet i bouillon ved svag varme under låg i
ca. 15 min.
Lad det trække yderligere i 10 min. under låg.
TAG kødet op, og lad det køle af.
Riv det i mundrette stykker, og vend dem med snaps og evt.
dildfrø.
Lad kødet marinere i et par timer.
SMØR rugbrødet med smør, og læg salatbladene på.
HØVL agurken i lange strimler med en skrællekniv.
FORDEL agurkestrimler og kyllingekød på brødet sammen med
små klatter cremefraiche, dildduske og friskkværnet sort peber.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin