2 brød:
10 g gær
4 dl koldt vand
2 dl surmælksprodukt f.eks. ylette
1 spsk salt
200 g grahamsmel
700 g hvedemel
1 ½ spsk olie
Opløs gæren i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser.
Hold evt. lidt hvedemel tilbage.
Lad røremaskinen ælte dejen til den er tilpas blank og smidig.
Lad den hæve i 4 timer ved stuetemp. eller i køleskabet til næste dag.
Dejen slåes sammen og formes til 2 runde brød.
2 kurve drysses med mel - brug en sigte og lad brødene hæve i kurvene.
Hæver ca. 1 time og vendes forsigtig ude på en bageplade beklædt med bagepapir.
Stilles i en kold ovn, som indstilles til 200°C i 35 min.
Lad brøddene stå 5 min. ved eftervarmen.
(Alle former for brødkurve kan anvendes)