Logo

Krydrede auberginer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Krydrede auberginer

En mættende og krydret curry. Man kan supplere med lidt grønne ærter kort før servering.

 

200 g knækkede røde linser eller gule ærter
1 grøn chili i skiver
2 spsk grofthakket ingefær
1 tsk gurkemeje
400 g flåede hakkede tomater (evt. fra dåse)
2 spsk olie
1 tsk hele gule sennepskorn
1 tsk spidskommen
1 fed hakket hvidløg
2 auberginer i tern
2 røde peberfrugter i tern
1 spsk citronsaft
Korianderblade eller bredbladet persille
Tilbehør: Ris, gerne basmati samt evt. en raita

 

Bring linser eller ærter i kog i ½ l letsaltet vand og fjern skummet fra overfladen.

Tilsæt chili, ingefær og gurkemeje og kog ca. 10 min.

Tilsæt hakkede flåede tomater og kog til linser/ærter er helt møre, ca. ½ time.

Pisk dem til puré, evt. med stavblender eller i en foodprocessor.


Varm olien i en tykbundet gryde, tilsæt sennepskorn og læg låg på.

Når sennepsfrøene popper mod låget, tilsætter du spidskommen og kort efter hvidløg, auberginer og peberfrugter.

Vend linsepureen i og bring retten i kog. Kog til grønsagerne er møre.

Smag til med salt, peber og citronsaft og drys med korianderblade.

 

Server med løse ris, gerne basmatiris og en svalende raita.

Grønsager pr. person: ca. 350 g

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.411 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her