740 g hvedemel
½ l. iskoldt vand
15 g gær
3 tsk salt
Hæld det meste af melet i en skål.
Hæld det absolut iskolde vand over og ælt det 8-10 minutter.
Brug røremaskine, men stop maskinen et par gange, den har bedst af at arbejde få minutter ad gangen.
Det er vigtigt, at dejen æltes godt igennem, den skal være elastisk og med næsten kitagtigt udseende.
Kom mere hvedemel i lidt efter lidt.
Gæren smuldres, kommes i og æltes, til den ikke kan ses.
Drys saltet i og ælt endnu 2 minutter.
Dæk fadet med plastfilm og sæt det i køleskabet 5-6 timer.
Tag dejen forsigtigt ud på melet bord.
Den skal ikke æltes med løsnes fra skålens kant med en dejspartel.
Skub dejen til et rektangulært stykke.
Del den med en spartel i 3 længder, forsigtigt så luften ikke presses ud.
Læg brødene på plade med bagepapir, sno dem en gang, så flyder de ikke ud på pladen.
Drys hvedemel over og lad dem hæve lunt til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter.
Dæk pladen med en omvendt bradepande.
Skær 3 skråsnit i hvert med en skarp kniv eller et barberblad.
Sættes på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 275ºC i 8 minutter.
Derefter dæmpes varmen til 200ºC og bagningen fortsætter ca. 20 minutter.
Afkøles på rist.