Tebladsæg:
4 æg
2 spsk sorte teblade
1 dl sojasauce
2 hele stjerneanis
Marinade:
2 spsk tør sherry
2 spsk sojasauce
1 spsk eddike
1 spsk olie
¼ tsk stærk, stødt chili
2 tsk sukker
150 g rejer
Lynstegte grønsager
1 spsk sesamfrø
2 tsk olie
250 g sukkerærter (evt. frosne)
5 forårsløg i skiver på skrå (ca. 100 g)
1 rød peberfrugt i tynde strimler (ca. 125 g)
225 g champignoner i tynde skiver
2 tsk olie
1 ½ tsk salt og ½ tsk peber
Tilbehør: brød
Kog æggene i 12 min., køl dem af og bank forsigtigt æggene ned bordpladen, så skallen krakelerer.
Kog derefter æggene i ½ l vand med teblade, sojasauce samt stjerneanis i ca. 15 min. og lad æggene trække i kogevandet i mindst 6 timer.
Pisk en marinade af sherry, sojasauce, eddike, olie, chili og sukker.
Kom rejerne i marinaden og mariner dem i ca. 15 min.
Rist sesamfrøene let på en tør pande ved jævn varme i 1 min.
Ryst panden undervejs. Lad dem køle af på en tallerken.
Varm 2 tsk olie i en stor sauterpande og lynsteg halvdelen af sukkerærterne, forårsløgene, peberfrugterne og champignonerne i 1 min.
Tag grønsagerne op og lynsteg resten af grønsagerne i endnu 2 tsk olie.
Pil og halver æggene på langs.
Vend de lynstegte grønsager med rejerne og marinaden og smag evt. til med salt og peber.
Anret de halve æg på toppen og drys med ristede sesamfrø.
Server salaten med brød.
Tips: Serverer du salaten på en buffet eller som forret rækker den til 8 personer. Salaten kan også serveres varm som middagsret med ris, så rækker den til 4 personer. Prøv at bruge sesamolie til at lynstege i.
Sesamolie giver en karakteristisk, ristet nøddesmag.
Grønsagerne til lynstegning kan varieres med bønnespirer, minimajs og kinakål i tynde strimler. Grønsager pr. person: 175 g