små, runde kartofler
groft salt
Kartoflerne skrubbes godt - skrællerne skal være helt rene, for de spises med. Sæt dem over i en kasserolle med godt saltet vand, der ikke må nå op over kartoflerne. Hensigten er, at vandet skal koge helt væk - det skal ske for svagt blus og selvfølgelig uden låg. Ryst kartofleme lidt rundt i kasserollen til sidst og pas på at varmen ikke er så stærk, at de brænder på. De små, rynkede kartofler kan evt, drysses med lidt ekstra salt før servenngen - men smag først, de kan også blive for salte!
Den rigtige måde at servere dem på er i en lille, fladbundet lerskål, der varmes op forinden.
Papas Arrugados - "rynkede kartofler" spises på de canariske øer som en slags forret, dyppet i en særlig canarisk chili-sauce Mojo Rojo. Kartofleme er ret lette at tillave og smager pragtfuldt fx. til en drink. Og hvis man ikke er i besiddelse af den originale Mojo Rojo fra Grand Canaria, så kan man klare sig med andre former for chili-sauce eller krydret dip.