½ dl hønsebouillon
3 spsk (oliven)olie
2 spsk balsamico
1 kg kartofler, ny hvis muligt
10 skalotteløg
4 laurbærblade
2 spsk frisk merian
250 g shiitake svampe
Pynt: 3 spsk frisk persille
A. Forvarm ovnen til 200°C.
Smør en bradepande med olie.
Rør bouillon, olie og balsamico sammen i en lille skål.
B. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
Bland kartofler, halverede skalotteløg, laurbærblad og halvdelen af merianen i en stor skål.
Hæld halvdelen af marinaden over kartoflerne og vend det godt. Krydr med salt og peber.
C. Vend hakkede svampe, resterende merian og resterende marinade i en skål og krydr med salt og peber.
D. Fordel kartoffelblandingen i bradepanden.
Rist dem i ovnen til kartoflerne begynder at blive bløde, ca. 30 min.
Bland svampeblandingen sammen med kartoflerne og steg retten i yderligere ca. 30 min.
Overfør kartoffelblandingen til en stor skål eller fad.
Pynt med persille og server.
Tips: Tilbehøret kan næsten bruges til alt, så brug fantasien og smagsløgene.
Men da der bliver brugt hønsebouillon vil alt fjerkræ vil være nærliggende.
Til en frokostret eller let sommerret vil kold skinke også være fint.
--