Brasede kartofler bliver ofte lidt tørre og melede. Her er
en variant som er særligt lækker og saftig. Server alene eller som tilbehør •
Kartofler er et af vores vigtigste levnedsmidler, som indeholder mange
værdifulde næringsstoffer.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 20 min. 4 Portioner
# Råvarer til Kartofler Provençalske
1 kg faste kartofler, fx Bintje
1 tsk salt pr. liter kogevand
2-3 løg (250 g)
3 spsk smør eller margarine
2 tsk olie
1 bundt persille
½-1 tsk salt
⅓ tsk
peber
* Fremgangsmåde:
1 Skræl kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i 10 min.
Hæld vandet fra og lad dem blive helt kolde.
2 Pil løgene og skær dem i tynde ringe.
Opvarm 2 spsk margarine på en stor pande.
Steg løgringene gyldne og tag dem af panden.
3 Skær kartoflerne i tynde skiver.
Opvarm resten af margarinen sammen med olien på panden.
Læg kartoffelskiverne på og skru ned til jævn varme.
Vend først kartoflerne når de er gyldne på undersiden.
Steg i yderligere 5-10 min.
4 Skyl persillen, ryst den tør, nip bladene af og hak dem
fint.
Bland løgringene med halvdelen af persillen og vend det i
kartoflerne.
Smag til med salt og peber.
Anret kartoflerne i en serveringsskål, drys resten af
persillen over og vend det ned i kartoflerne. Server straks.
Tips & råd
Såvel løg som kartofler skives hurtigst og lettest på et
grønsagsjern.
Skiverne bliver også ensartet tykke på den måde.
Vend kartoflerne forsigtigt med en stegespade, men først når
undersiden er blevet gylden.
Variation: Du kan også anrette kartoflerne præcis som man
gør i Provence. Brug en blanding af friske krydderurter som fint strimlet
basilikum, finthakket timian og rosmarin samt 1-2 finthakkede fed hvidløg.
Dette blandes med kartoflerne.
PR. PORTION: Energi: Kcal 304 = kJ 1276
Kulhydrat 44 g Protein 5 g Fedt 12 g (36%) Fibre 4 g