1 kg kartofler
1 stort løg
4 plader butterdej
1 æg
2 d.l piskefløde
3 spsk smør/olie
Skræl kartoflerne, riv dem groft, skyl kartoffelstrimlerne i et dørslag
under rindende vand i et par minutter (til vandet er klart) og pres væden
ud af dem.
Hak løget fint.
Svits løget til det er blankt og kom de revne kartofler i gryden og svits
dem med nogle minutter til de bliver bløde.
Rør godt, for de sætter sig nemt fast i gryden.
Kom piskefløden i og lad det småkoge 5 minutter.
Smag til med salt, peber.
Rul butterdejen ud i passende firkanter.
Kom kartoffelblandingen i og fold butterdejen omkring kartoflerne fra
hjørne-til-hjørne, så de danner en trekant med fyld.
Luk enderne ved at prikke med en gaffel og pensl med sammenpisket æg.
Bag butterdejspakkerne 20-25 minutter i ovnen ved 220ºC - eller til de er gyldne.
Tips: Et fantastisk alternativ når man trænger til kartofler på en lidt
anden måde. Er god til alle stegte kødretter.