500 g små nye kartofler
4 stilke rabarber, i stykker på 5 cm
2-4 spsk sukker
2 kyllingebryster, ca. 300 g i strimler på ca. ½ cm
1 spsk olivenolie
½ agurk
100 g Mizuna salat
Rabarbercreme:
3 dl syrnet fløde 9 %
2 håndfulde hakket bredbladet persille
Saft fra rabarberne
Tænd ovnen på 200°C.
Skrab kartoflerne, kog og afkøl dem og skær dem i mindre stykker.
Bag rabarberne i et ildfast fad med sukkeret i ca. ½ time, til de er møre. Gem væden.
Steg kyllingestrimlerne i olie med salt og peber ved høj varme i ca. 4 min., til de er gennemstegte. Afkøl dem.
Bland rabarbercremen af syrnet fløde, det meste af persillen og saften fra rabarberne. Vend kylling og kartofler i.
Skær agurken igennem på langs, udkern den med en teske, og skær den i tynde skiver på tværs.
Fordel salaten på et fad.
Kom kartoffel-kyllingesalaten over, og pynt med agurker, rabarber og persille.
Kyllingebrysterne kan udskiftes med 350 g kartofler, så salaten bliver vegetarisk.
Server den så fx til grydestegt kylling.
Du kan også bruge dild, løvstikke eller kørvel i cremen.
Grønsager pr. person: ca. 175 g